Pri odvápňovaní prípravkami založenými na kyseline citrónovej sa môžu oddeľovať zvyšky, ktoré môžu obmedziť funkčnosť domáceho elektrospotrebiča.
Vápenaté usadeniny môžu navyše zostať pod neodstrániteľnou vrstvou – kôrkou – vytvorenou kyselinou citrónovou. V neposlednej rade je odvápňovanie kyselinou citrónovou až 10-krát pomalšie.
Odvápňovanie octom alebo prípravkami založenými na kyseline octovej obvykle vytvárajú nepríjemný zápach. Časom sa octové esencie môžu vstrebať do vnútorných častí prístroja a vylučovať do kávy nežiadúce príchute.
Niektoré umelé hmoty môžu byť bežnými kyselinami poškodzované a navyše je odvápňovanie octom – podobne ako v prípade kyseliny citrónovej – podstatne pomalšie.
Odpoveď na otázku "Čím odvápňovať" nájdete v prehľade produktov.
Späť na zoznam častých otázok.